În data de 23 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 3.438 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (27.305 de persoane au ieșit din izolare) și șase persoane în carantină instituționalizată (3.108 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.267 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean nouă persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate 16 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 479 pacienți, dintre care 171 pacienți COVID-19, 308 pacienti nonCovid. Un număr de 11 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 79 de pacienți COVID-19 și 15 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Instituția Prefectului – Județul Suceava face apel la cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile tuturor actelor normative în vigoare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Sucevenii pot beneficia de suport psihologic și sprijin social prin apelarea numărului de telefon 0800070030, care poate fi apelat gratuit din orice rețea.
Programul de funcționare al acestei linii telefonice este de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00- 24:00.
Pentru alte informații și recomandări privind conduita și măsurile necesare pentru protecția individuală împotriva noului coronavirus se poate apela, gratuit din orice rețea, linia TELVERDE 0800800358.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *