În data de 24 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.700 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 505 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 117 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 209 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 117 pacienți diagnosticați COVID-19, 79 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 30 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 11 pacienți aflați în secția ATI, șapte sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 36 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 16 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 31087 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 270 de persoane.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 52 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, patru au sub zece cazuri în evoluție iar cinci au peste zece cazuri în evoluție.

Astăzi, 24 iulie 2020 a avut loc, sub conducerea prefectului județului Suceava, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia au fost stabilite și aprobate măsurile necesare pentru gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus la nivelul județului Suceava pentru protejarea populației, și anume:

  • zilnic până la ora 16:30, Direcția de Sănătate Publică Suceava va transmite către Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Suceava, datele actualizate privind persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu.
  • Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Suceava va transmite zilnic, la ora 20:00 datele actualizate privind persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, către toți cei îndreptățiți să aibă acces la acestea și anume: furnizorii de utilități publice care au solicitat acest lucru, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *