În data de 25 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 4.203 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (27.640 de persoane au ieșit din izolare) și șase persoane în carantină instituționalizată (3.108 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.308 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean nouă persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate 29 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 472 pacienți, dintre care 157 pacienți COVID-19, 315 pacienti nonCovid. Un număr de 10 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 78 de pacienți COVID-19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Instituția Prefectului – Județul Suceava face apel la cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile tuturor actelor normative în vigoare.

Având în vedere tendința de creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, prefectul județului Suceava a dispus efectuarea de controale ample, în fiecare zi. Astfel, polițiștii suceveni au efectuat, în cursul zilei de 24 iunie 2020, verificări la 22 de societăți comerciale și 3774 de persoane, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid- 19.

Zilnic, pe teren se află echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, ITM, ISU, DSP și DSVSA. Aceștia vor controla aplicarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19, în special în centrele comerciale, în mijloacele de transport în comun și la angajatori din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *