În data de 27 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.750 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate zece persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 411 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 94 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 86 pacienți sunt în zona tampon și 231 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 94 pacienți diagnosticați COVID-19, 79 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 32 forme ușoare, iar zece pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei zece pacienți aflați în secția ATI, cinci sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 60 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 31.755 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 95 de persoane.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 54 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 23 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, șapte au sub zece cazuri în evoluție iar cinci au peste zece cazuri în evoluție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *