În data de 27 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 3.922 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (28.222 de persoane au ieșit din izolare) și șapte persoane în carantină instituționalizată (3.109 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.351 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean șapte persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate 31 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 476 pacienți, dintre care 144 pacienți COVID-19, 332 pacienti nonCovid. Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 26 iunie 2020, au fost externați 6 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Un număr de 10 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 60 de pacienți COVID-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, la data prezentă din cele 114 unități administrativ teritoriale 58 nu înregistrează niciun caz în evoluție, 48 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

În perioada 26 – 28 Iunie 2020, este în derulare o acțiune tematică de control, dispusă de Ministerul Afacerilor Interne, privind respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială, impuse în perioada stării de alertă, de către unitățile de alimentație publică- baruri, terase etc. Acțiunea de control tematic se desfășoară de către angajații M.A.I ( polițiști, jandarmi, polițiști locali) în colaborare cu reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Direcției Sanitar- Veterinare și Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă al Județului Suceava.

Instituția Prefectului – Județul Suceava face apel la cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile tuturor actelor normative în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *