În data de 27 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 3.510 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (15.365 de persoane au ieșit din izolare) și 122 de persoane în carantină instituționalizată (2.985 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 19.524 de teste.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu și în carantină instituționalizată sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.337 de persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost externate 71 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 484 pacienți, dintre care 260 de pacienți COVID-19, un număr de 26 pacienți fiind internați la Secția ATI.

În urma analizelor realizate în cadrul ședințelor extraordinare a CJSU Suceava, a fost adoptat Planul de control tematic inopinat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, precum și analizarea situației generate de pandemia COVID-19 la nivelul județului Suceava, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgență de către Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, conform destinației anterioare perioadei de pandemie.

Ulterior, în cadrul unei ședințe tehnice la care a participatLucian Indrei, coordonator regiunea Moldova pentru gestionarea COVID-19, prefectul județului, împreună cu conducerea Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, a fost analizat planul de revenire graduală a activității medicale anterioare pandemiei, propus de către conducerea spitalului județean.

Concluziile analizei de specialitate au condus la posibilitatea revenirii aripei noi a spitalului județean la o activitate medicală normală, în mod etapizat, sub condiția asigurării separării circuitelor funcționale Covid-19 și non-COVID și delimitarea zonei tampon.

În acest sens, astăzi, în vederea avizării din punct de vedere epidemiologic a soluției propuse, Dana Marcoci din cadrul DSP Neamț, va proceda la analizarea circuitelor funcționale și a spațiilor propuse.

Având în vedere că Dana Marcoci cunoaște bine activitatea spitalului județean, domnia sa fiind detașată din 3 Aprilie 2020 pentru o perioadă determinată la Suceava, conducerea spitalului județean va încheia un contract de prestări servicii, de natură a permite adaptarea circuitelor la noile cerințe și provocări, precum și a activității medicale și a procedurilor de lucru.

Dcă aveți rude sau prieteni care locuiesc în afara țării și au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă, că puteți să îi îndrumați către platforma diasporahub.rodiasporahub.ro unde, prin completartea unui formular, vor fi ghidați cu ușurință către grupurile care le pot oferi sprijin.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, obiectivul nostru fiind siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, structurile MAI acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, fiind derulate acțiuni privind ordinea și siguranța publică, de verificare a persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și alte misiuni impuse de contextul actual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *