În data de 28 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.335 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 20 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 582 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 159 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 309 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 159 pacienți diagnosticați COVID-19, 103 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 46 forme ușoare, iar zece pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din zece pacienți aflați în secția ATI, patru sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 310 de paturi libere din care 30 pentru pacienți COVID-19, 190 în sectorul nonCOVID și 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile cinci paturi pentru pacienți nonCOVID, un pat pentru pacienți COVID-19 și 25 de ventilatoare din care șase pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 72 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și trei persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 42.708 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 454 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 388 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 58 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale se prezintă astfel:

Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava în data de 28 August 2020

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 371 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 24 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 414 persoane.

De asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *