În data de 28 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.772 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 22 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 523 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 125 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 139 pacienți sunt în zona tampon și 259 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 125 pacienți diagnosticați COVID-19, 90 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 27 forme ușoare, iar opt pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei opt pacienți aflați în secția ATI, trei sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 56 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 11 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 31.995 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 240 de persoane.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 52 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, șase au sub zece cazuri în evoluție iar cinci au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *