În data de 29 Aprilie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 625 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (13.575 de persoane au ieșit din izolare) și 465 de persoane în carantină instituționalizată (1.828 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Au fost externate din spital 1.009 de persoane și au fost declarate vindecate 575 de persoane.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 502 cadre MAI din care 391 de polițiști, 99 de jandarmi și patru polițiști de frontieră precum și 105 polițiști locali și 17 militari MApN.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID-19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 48 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 492 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost constatate și aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 199.735 lei și a fost înregistrat 1 dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals si uz de fals.

Au fost constatate și aplicate 98 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 192.045 lei. Totodată au fost constatate 8 infracțiuni în context, din care două pentru falsul în declarații și șase alte infracțiuni, fiind înregistrate șase dosare penale în care au fost cercetate șase persoane.

În perioada de referință au fost depistate 92 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 172000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 8 fapte de natură contravențională (cinci pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și trei alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 6.965 lei (5.305 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 1660 lei alte contravenții în context).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *