În data de 29 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.789 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 de persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 17 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 523 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 127 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 117 pacienți sunt în zona tampon și 279 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 127 pacienți diagnosticați COVID-19, 85 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 36 forme ușoare, iar șase pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din șase opt pacienți aflați în secția ATI, unul este ventilat mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 60 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 11 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 32.331 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 336 de persoane.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 44 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, șapte au sub zece cazuri în evoluție iar cinci au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *