În data de 29 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 4.972 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (15.453 de persoane au ieșit din izolare) și 12 de persoane în carantină instituționalizată (3.095 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 20.146 de teste.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu și în carantină instituționalizată sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.444 de persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost externate 32 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 430 pacienți, dintre care 206 de pacienți COVID-19, un număr de 17 pacienți fiind internați la Secția ATI.

În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt patru beneficiari, respectiv trei beneficiari, care sunt infectați Covid-19.

Forțele de ordine din structurile MAI au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Instituția Prefectului – Județul Suceava mulțumeste cetățenilor județului pentru atitudinea responsabilă adoptată în ultima perioadă, pentru respectarea măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, a măsurilor de igienă și de distanțare socială stabilite de specialiști.

Conștientizarea că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți, comportamentul responsabil și respectarea deciziilor autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, au permis adoptarea unor măsuri de relaxare graduală de la 1 iunie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *