În data de 29 Septembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5.344 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 57 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 624 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 186 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 120 pacienți sunt în zona tampon și 318 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 186 pacienți diagnosticați COVID-19, 68 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 61 forme ușoare, 36 pacienți cu forme severe, 21 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI. Din 21 pacienți aflați în secția ATI, cinci sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 304 de paturi libere din care 36 pentru pacienți COVID-19, 191 în sectorul nonCOVID și 77 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile trei paturi pentru pacienți COVID și 18 ventilatoare libere din care cinci pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 61 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 54.317 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 274 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 640 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 265 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 32 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 30 au câte un caz în evoluție, 28 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 588 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 28 Septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 561 persoane.

De asemenea, au fost verificate 24 de societăți comerciale.Nu au fost constatate sancțiuni contravenționale sau infractiuni cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0,77 la mia de locuitori.

Având în vedere contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, în special în comunele Bălcăuți și Burla, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale din județul Suceava, propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, avizate de ISJ Suceava și DSP Suceava, Comitetul pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară luni 28 Septembrie 2020 a emis Hotărârea numărul 36/ 28.09.2020 conform căreia se modifică Scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din comunele Bălcăuți și Burla- unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora în sensul trecerii la scenariul roșu de funcționare.

Măsura dispusă prin hotărârea CJSU menționată se menține până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la nivelul comunei Bălcăuți sub pragul de 1,5/ 1000 de locuitori și a incidenței cazurilor pozitive la școala din localitatea Burla sub pragul de 3/ unitate de învățământ.

Miercuri, 30 septembrie 2020 va avea loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Suceava o ședință de lucru la care vor participa din partea Consiliului Județean Suceava, Irina Vasilciuc, administratorul public al județului, iar din partea Instituției Prefectului- Județul Suceava, Alexandru Moldovan, prefect al județului Suceava. La ședința de lucru sunt invitați să participe și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava- Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și ai Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava.
Pe ordinea de zi a ședinței este solicitarea transmisă de Ministerul Sănătății- Direcția de Asistență Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică referitoare la necesitatea de a se analiza nevoia reală a unui spital modular în județul Suceava, în funcție de situația și numărul cazurilor COVID-19 înregistrate.

Solicitarea vine ca urmare a ofertei transmise de General Finance Investment atât Guvernului României cât și Ministerului Sănătății, prin care se propune realizarea și dotarea completă a două spitale modulare, la nivel național, destinate tratării bolilor respiratorii severe, proiect ce va fi realizat integral din fondurile puse la dispoziție de acest grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *