În data de 3 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 5.371 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (17.653 de persoane au ieșit din izolare) și șase de persoane în carantină instituționalizată (3.102 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 21.312 de teste.

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.633 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean șase persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate 25 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 394 pacienți, dintre care 161 de pacienți COVID-19, un număr de 15 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 27 de pacienți COVID-19 și 18 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

In cursul zilei de 2 iunie 2020 polițiștii au desfășurat 45 de acțiuni in context COVID-19 fiind verificate 4.953 de persoane aflate in autoizolare la domiciliu.

La sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în data de 2 Iunie 2020, a avut loc o ședință de lucru coordonată de subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, la care au participat comisarul de poliție, Finiș Florin-Valy, împuternicit șef al serviciului și prim- vicepreședintele Federației Operatorilor Români de Transport, Alin Crețu, președinte al Asociației Trasportatorilor de Mărfuri ATM Bucovina.

Discuțiile au vizat în principal analiza situației actuale a activității agenților economici din domeniul transporturilor în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, precum și identificarea de soluții pentru ca activitatea de înmatriculări a vehiculelor să se adapteze nevoii de revenire cât mai rapidă a trasportatorilor la situația la dinaintea introducerii stării de urgență, respectiv a suspendării activității cu publicul a SPCRPCIV Suceava.

Totodată, s-a analizat oportunitatea introducerii programăriilor pentru persoanele juridice în situații de urgență argumentată, în contextul necesității de licențiere la ARR și angajarea acestora în contracte comerciale.

Pe această cale, Instituția Prefectului Suceava mulțumește operatorilor de transport de pe raza județului și nu numai, care printr-un efort comun, s-au implicat în activități de sprijin atât prin donații proprii, cât și prin asigurarea transportului pro-bono a donațiilor primite de la diverse organizații non-guvernamentale, societăți comerciale sau persoane fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *