În data de 3 Septembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.495 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată 34 de persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 30 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 537 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 99 pacienți sunt în zona tampon și 286 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 152 pacienți diagnosticați COVID-19, 104 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 39 forme ușoare, iar nouă pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din nouă pacienți aflați în secția ATI, doi sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 354 de paturi libere din care 36 pentru pacienți COVID-19, 211 în sectorul nonCOVID și 107 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile trei paturi pentru pacienți nonCOVID, șase paturi pentru pacienți COVID-19 și 28 de ventilatoare din care opt pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 80 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 44.626 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 129 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 416 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 135 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 37 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, opt au sub zece cazuri în evoluție iar opt au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 386 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 2 Septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 377 persoane.

De asemenea, au fost verificate 75 de societăți comerciale. Au fost aplicate șase sanctiuni contraventionale în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

Cetățenii sunt îndemnați să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile competente și să adopte un comportament preventiv:

  • purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;
  • nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;
  • păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane;
  • curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;
  • în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;
  • consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *