În data de 30 Aprilie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 651 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (13.646 de persoane au ieșit din izolare) și 496 de persoane în carantină instituționalizată (1.843 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Au fost externate din spital 1.075 de persoane, iar 675 de persoane au fost declarate vindecate.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 518 cadre M.A.I. (din care 397 de polițiști, 109 jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 112 polițiști locali și 17 militari MApN.

În contextul COVID 19-forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale și pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Astfel au fost executate, în ultimele 24 de ore, 73 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 660 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 189970 lei. Totodată au fost constatate două infracțiuni în context, fiind înregistrate două dosare penale în care au fost cercetate două persoane.

În perioada de referință au fost depistate 58 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 148.000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 16 fapte de natură contravențională (nouă pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și șapte alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 24.930 lei (20.000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 4930 alte contravenții în context). Totodata, au fost constatate trei infracțiuni.

Mâine sărbătorim 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, zi care este marcată prin ieșiri la iarbă verde, grătare și alte manifestări publice (serbări câmpenești, petreceri etc.). Facem un apel la cetățeni să nu uite că anul acesta trebuie să abordăm altfel această zi, și să respectăm măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele Militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *