În data de 30 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.794 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate trei de persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate cinci de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 547 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 128 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 313 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 128 pacienți diagnosticați COVID-19, 88 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 35 forme ușoare, iarcinci pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cinci pacienți aflați în secția ATI, unul este ventilat mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 63 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și zece persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 32.735 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 404 de persoane.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 41 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, opt au sub zece cazuri în evoluție iar cinci au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *