În data de 31 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.394 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată o persoană diagnosticată cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate șase persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 548 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 158 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 292 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 158 pacienți diagnosticați COVID-19, 94 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 51 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 13 pacienți aflați în secția ATI, patru sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 340 de paturi libere din care 34 pentru pacienți COVID-19, 202 în sectorul nonCOVID și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile șase paturi pentru pacienți nonCOVID, două paturi pentru pacienți COVID-19 și 18 de ventilatoare din care șase pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 60 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 43.436 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 129 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 337 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 60 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 35 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar patru au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 370 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 30 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 423 persoane.

De asemenea, au fost verificate 78 de societăți comerciale. Au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale în valoare de 1.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0,49 la mia de locuitori.

Cetățenii sunt îndemnați să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile competente și să adopte un comportament preventiv:

  • purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;
  • nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;
  • păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane;
  • curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;
  • în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;
  • consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *