În data de 4 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.861 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 20 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 524 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 132 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 125 pacienți sunt în zona tampon și 267 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 132 pacienți diagnosticați COVID-19, 91 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 31 forme ușoare, iar zece pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din zece pacienți aflați în secția ATI, patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 73 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33.955 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 315 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 367 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 108 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID- 19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 38 nu au niciun caz de infecție COVID- 19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, opt au sub zece cazuri în evoluție iar șapte au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de 3 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID- 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 239 persoane.

De asemenea, au fost verificate 57 societăți comerciale fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *