În data de 4 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 5.398 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (17.935 de persoane au ieșit din izolare) și șase persoane în carantină instituționalizată (3.102 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 21.594 de teste.

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.670 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean șase persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate 25 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 368 pacienți, dintre care 120 de pacienți COVID-19, un număr de zece pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 29 de pacienți COVID-19 și 26 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

In cursul zilei de 3 iunie 2020 polițiștii au desfășurat acțiuni de verificare în context COVID-19 fiind verificate 5.562 de persoane aflate in autoizolare la domiciliu.

Informăm cetățenii că Direcția de Sănătate Publică Suceava, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 78/2020 a identificat și transmis către Ministerul Sănătăţii necesarul de măști de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza judeţului Suceava. Astfel conform datelor centralizate de la cele 114 unități administrativ teritoriale de pe raza judeţului Suceava, în total, sunt necesare 4.500.000 măşti de protecţie, respectiv câte 50 de măşti de protecţie pentru 90.000 de persoane vulnerabile. Prin actul normativ menționat categoriile de familii şi persoane defavorizate, care pot beneficia de această măsură, sunt următoarele:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Măştile de protecţie vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenţilor sociali sau altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenţă socială, în termen de maximum trei zile de la primire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *