În data de 5 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 682 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (13.945 de persoane au ieșit din izolare) și 549 de persoane în carantină instituționalizată (2.018 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

În județul Suceava, la data prezentului comunicat erau efectuate 12.945 teste.

Au fost externate din spital 1357 de persoane și au fost declarate vindecate 986 de persoane.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 474 de cadre MAI (din care 370 polițiști, o sută de jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 96 de polițiști locali și 24 militari MApN.

Pentru menținerea ordinii și siguranței efectivele au fost organizate în 257 de patrule, din care 136 patrule de poliție, 43 patrule mixte (din care 11 patrule mixte polițist – jandarm, patru patrule mixte polițist – polițist de frontieră și 28 de patrule mixte polițist – polițist local), 43 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID 19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 85 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare / carantină. Au fost verificate 556 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.000 lei. Totodată au fost constatate 4 infracțiuni în context, fiind înregistrat un dosar penal în care au fost cercetate două persoane

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat cinci fapte de natură contravențională (5 alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 10305 lei. Totodată au fost constatate șapte infracțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *