În data de 6 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.887 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 524 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 136 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 99 pacienți sunt în zona tampon și 289 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 136 pacienți diagnosticați COVID-19, 87 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 37 forme ușoare, iar 12 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 12 pacienți aflați în secția ATI, cinci sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 75 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și șapte persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 34.974 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 315 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 498 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 107 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID- 19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 36 nu au niciun caz de infecție COVID- 19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar cinci au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de 5 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID- 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 265 persoane.

De asemenea, au fost verificate 62 societăți comerciale fiind aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 7300 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii numărul 55/ 2020.

La solicitarea prefectului județului Suceava, primarul comunei Straja a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență miercuri 5 August 2020, în ședință extraordinară, pentru a analiza oportunitatea dispunerii unor măsuri complementare de prevenire a răspândirii COVID- 19 având în vedere că la nivelul acestei comune rata de infectări la mia de locuitori este de 3,05.

În urma analizei efectuate, s-au instituit prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență numărul 10/ 05.08.2020, următoarele măsuri de prevenire și limitare a răspândirii COVID- 19 pe raza comunei Straja cu aplicabilitate din data de 6 august 2020:

  • respectarea de către toate persoanele de pe raza comunei Straja a tuturor măsurilor instituite la nivel național/ județean pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID- 19, precum și purtarea măștii de protecție, igiena mâinilor, distanțarea socială, respectarea regulilor privind participarea la evenimente sau la slujbe religioase;
  • obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele în Piața mixtă organizată în comuna Straja. Respectarea măsurii dispuse va fiverificată de salariații primăriei Straja;
  • obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă de către toți angajații agenților economici ce desfășoară activitate în spații închise, precum și de către persoanele care vizitează aceste spații sau care vizitează cabinetele medicale
  • zilnic se va face dezinfecția zonelor aglomerate de pe raza comunei (piață, magazine, poștă, dispensar, farmacii, etc.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *