În data de 7 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 810 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (14.033 de persoane au ieșit din izolare) și 609 de persoane în carantină instituționalizată (2.086 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

În județul Suceava, la data prezentului comunicat, din evidențele Direcției de Sănătate Publică Suceava erau efectuate 13.768 teste.

Au fost externate din spital 1.481 de persoane și au fost declarate vindecate 1.401 de persoane.

Conform situației repartizării cazurilor confirmate COVID-19 până la data de 7 Mai 2020 și a celor rămase în evoluție până la această dată, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 968 cazuri COVID-19 în evoluție, din care 105 de cazuri în cele opt localități limitrofe municipiului Suceava aflate în carantină și 304 cazuri în municipiul Suceava.

Din cele 114 umunități administrativ-teritoriale ale județului Suceava, un număr de 62 nu înregistrează nici un caz-COVID 19, iar un număr de 32 au înregistrate un număr de maxim zece cazuri, trendul la nivelul județului fiind unul descrescător.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 472 de cadre M.A.I. (din care 374 de polițiști, 94 de jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 108 polițiști locali și 28 militari MApN.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID-19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 68 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare / carantină. Au fost verificate 522 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.725 lei. Totodată au fost constatate trei infracțiuni în context, fiind înregistrat un dosar penal în care au fost cercetate trei persoane.

În perioada de referință au fost depistate 25 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 15 fapte de natură contravențională (șase pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nouă alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 10305 lei (6.000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 4.305 alte contravenții în context).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *