În data de 7 Septembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.564 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată opt persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 499 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 157 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 81 pacienți sunt în zona tampon și 261 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 157 pacienți diagnosticați COVID-19, 117 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 29 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 11 pacienți aflați în secția ATI, trei sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 374 de paturi libere din care 33 pentru pacienți COVID-19, 219 în sectorul nonCOVID și 122 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile șapte paturi pentru pacienți nonCOVID, patru paturi pentru pacienți COVID-19 și 26 de ventilatoare din care opt pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 81 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 45.848 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 80 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 411 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 160 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 38 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, opt au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava în data de 7 Septembrie 2020

La această dată, în județul Suceava, din cele 114 de unități administrativ teritoriale, 97 sunt incadrate in scenariul verde, avand o incidenta de infectare de sub 1 la mia de locuitori si 17 localitati sunt incadrate in scenariul galben, avand o incidenta a cazurilor de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 438 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 2 Septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 452 persoane.

De asemenea, au fost verificate 62 de societăți comerciale. Au fost aplicate șase sanctiuni contraventionale în valoare de 7.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.58 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *