În data de 8 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 794 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (14.115 de persoane au ieșit din izolare) și 647 de persoane în carantină instituționalizată (2.120 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

În județul Suceava, la data prezentului comunicat, din evidențele Direcției de Sănătate Publică Suceava erau efectuate 14.058 teste.

Au fost externate din spital 1.510 de persoane și au fost declarate vindecate 1.419 de persoane.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 489 de cadre MAI (din care 386 de polițiști, 99 de jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 93 polițiști locali și 21 militari MApN.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID-19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 80 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 520 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 9 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22610 lei.

În perioada de referință a fost depistată o persoană care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care a fost constatată și aplicată tot atâtea 1 sancțiune contravențională.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 10 fapte de natură contravențională (una pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nouă alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3.770 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *