În data de 8 Septembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.595 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată 12 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 512 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 154 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 113 pacienți sunt în zona tampon și 245 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 154 pacienți diagnosticați COVID-19, 95 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 48 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 11 pacienți aflați în secția ATI, trei sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 366 de paturi libere din care 36 pentru pacienți COVID-19, 237 în sectorul nonCOVID și 93 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile șase paturi pentru pacienți nonCOVID, 26 de ventilatoare din care șapte pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 85 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și zece persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 46.162 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 80 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 424 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 164 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 38 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, zece au sub zece cazuri în evoluție iar zece au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava, din cele 114 de unități administrativ teritoriale, 95 sunt incadrate in scenariul verde, avand o incidenta de infectare de sub 1 la mia de locuitori si 19 localitati sunt incadrate in scenariul galben, avand o incidenta a cazurilor de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 434 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 7 Septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 487 persoane.

De asemenea, au fost verificate 43 de societăți comerciale. Nu au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.57 la mia de locuitori.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ce a avut loc luni 7 Septembrie 2020, prefectul județului Suceava a solicitat reprezentanților structurilor MAI să intensifice acțiunile de control la nivelul unităților de alimentație publică din județ și să verifice organizarea de evenimente private, respectiv nunți, botezuri din punct de vedere al respectării prevederilor legale în ceea ce privește numărul de participanți.

Prefectul județului Suceava a subliniat faptul că reprezentanții sectorului HoReCa au obligația prezervării sănătății celor care beneficiază de serviciile oferite dar și a populației județului Suceava, astfel încât atitudinea responsabilă și respectarea măsurilor sanitare preventive să aducă la scăderea cazurilor de infecții cu SARS-CoV-2 în rândul populației, încălcarea repetată a dispozițiilor legale conducând la aplicarea unor măsuri ferme din partea autorităților competente, respectiv suspendarea sau retragerea autorizației de funcționare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *