În data de 9 Aprilie 2020, la nivelul județului Suceava sunt 3.410 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (8.020 de persoane au ieșit din izolare) și 1.138 de persoane în carantină instituționalizată (298 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat că au mai rămas 680 de locuri disponibile pentru carantină instituționalizată.

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi au efectuat verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și / sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 334 polițiști, 123 polițiști locali, 16 militari MApN și 102 jandarmi.

Verificările au vizat 4,054 de persoane aflate în autoizolare / carantină și 102 unități economice. Au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare totală de 575.500 lei.

A fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării, motiv pentru care această a fost carantinată pentru o perioadă de 14 zile.

În conformitate cu Hotărârea numărul 9 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea unor măsuri obligatorii de prevenție a răspândirii riscului epidemiologic generat de noul Coronavirus, este obligatorie purtarea mijloacelor de protecție ale gurii și nasului, de către toate categoriile de persoane indiferent de simptomatologie, în mijloacele de transport în comun și în toate zonele și spațiile publice din interiorul zonei carantinate. Acest lucru este absolut necesar deoarece purtarea măștii sau a altor mijloace de protecție (eșarfe, fulare…) împiedică răspândirea particulelor atunci când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. În cazul măștilor confecționate în casă, acestea trebuie spălate la o temperatură ridicată și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *