Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava în data de 9 Mai 2020

În data de 9 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 794 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (14.211 de persoane au ieșit din izolare) și 474 de persoane în carantină instituționalizată (2.120 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației repartizării cazurilor confirmate COVID-19 până la data de 9 Mai 2020 și a celor rămase în evoluție până la această dată, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 783 cazuri COVID-19 în evoluție, din care 91 de cazuri în cele opt localități limitrofe municipiului Suceava aflate în carantină, din care patru localități nu înregistrează nici un caz, și 261 cazuri în municipiul Suceava.

Din cele 114 de municipii, orașse și comune ale județului Suceava, un număr de 68 de localități nu înregistrează nici un caz COVID-19, un număr de 32 de localități au înregistrate un număr de maxim cinci cazuri, iar la un număr de trei localități au înregistrate sub zece cazuri, trendul la nivelul județului fiind unul descrescător.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 502 cadre MAI (din care 399 de polițiști, 99 de jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 108 polițiști locali și 31 militari MApN, organizate în 276 de patrule, din care 159 patrule de poliție, 44 patrule mixte (din care șase patrule mixte polițist – jandarm, patru patrule mixte polițist – polițist de frontieră și 34 de patrule mixte polițist – polițist local), 38 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID-19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 69 misiuni, cele mai multe (36%) pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare / carantină.

Au fost verificate 558 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Au fost constatate și aplicate 7 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat șapte fapte de natură contravențională (șapte alte contravenții în context).

Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 4.950 lei (4.950 alte contravenții în context).

Scroll to Top