În data de 4 Aprilie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Suceava se prezintă astfel:

  • 3.809 de persoane sunt în izolare voluntară la domiciliu – până acum au ieșit din izolare 5.354 de persoane;
  • 766 de persoane sunt în carantină instituționalizată – până acum au ieșit din carantină instituționalizată 157 de persoane.

Total locuri disponibile pentru carantină instituționalizată 109.

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în data de 03.04.2020, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și / sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 286 de polițiști, 110 polițiști locali, 36 de militari MApN.

Verificările au vizat 2635 de persoane aflate în autoizolare / carantină și 80 de unități economice. Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 230.235 lei.

Se precizează faptul că faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

Sucevenii sunt rugați să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârii numărul 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *