Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava un aparat de testare RT-PCR prin care se poate stabili în 40 de minute prezența virusului SARS-CoV-2.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava un aparat de testare RT-PCR

Echipamentul iPonatic este un sistem portabil complet automatizat, de generație nouă, care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezența virusului SARS-CoV-2. Datorită tehnicii revoluționare, aparatul are un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare și reduce timpii de așteptare pentru obținerea unui rezultat. Astfel, de la 24 de ore, timpi de așteptare pe aparatele clasice, la 40 de minute timp de așteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatul de testare rapidă.

Donaţia s-a făcut în urma unei sponsorizări pe care a primit-o Societatea Națională de Cruce Roșie din România de la OMV Petrom pentru achiziționarea de aparate de testare rapidă.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu virusul SARS-CoV-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *