Șofer reținut și dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

În data de 18 Septembrie 2023 s-au continuat cercetările privind „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere anulat” și „refuzul recoltării probelor biologice”, fapte comise de către un bărbat de 58 ani, din comuna Șerbăuți.

În data de 18 Septembrie 2023, ora 13:30, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a dispus măsura reținerii șoferului din comuna Șerbăuți, satul Călinești, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării măsurii controlului judiciar. Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În data de 18 Septembrie 2023, ora 17:58, un echipaj din cadrul Biroului Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 209C, pe raza localităţii Vornicenii Mici, a surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 103 km/h (+ 53 km/h). S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului în cauză prin folosirea mijloacelor acustice şi luminoase, ocazie cu care am stabilit faptul că la volanul autoturismului se află o persoană de sex bărbătesc. Întrucât acesta nu avea asupra sa documentele personale, s-a procedat la legitimarea şi verificarea acestuia în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 32 ani, din satul Calafindeşti. Fiind verificate documentele autoturismului s-a constatat faptul că acesta nu deţine poliţă RCA valabilă, având totodată Inspecţia Tehnică Periodică expirată din luna iulie a anului 2023. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul are permisul de conducere anulat. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de: „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre bilogice” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În data de 18 Septembrie 2023, ora 19:50, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Orașului Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni de prevenire, combatere și depistare a conducătorilor auto care nu respectă regimului legal de viteză pe Bulevardul Bucovina, din localitatea Gura Humorului, au oprit autoutilitara care tracta semiremorca, care se deplasa pe direcţia localitatea Păltinoasa către centrul localității Gura Humorului. La volanul autoutilitarei fost identificat un bărbat de 29 ani, cu domiciliul în comuna Drăgoiești. Deoarece conducătorul autoutilitarei emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, rezultatul afișat de acesta a fost de 1,29 mg/L alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde cu acordul acestuia, i-au fost recoltate doua mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei din acesta. Totodată conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest5000, rezultatul fiind negativ pentru toate substanțele psihoactive. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top