Știri din județul Suceava

Medalii de aur pentru USV la iCAN

Medalii de aur pentru USV la iCAN

În perioada 26-27 August 2023, Toronto International Society of Innovation and Advanced Skills (TISIAS), în colaborare cu Innovation Initiative Co-operative Inc. The Inventors’ Circle, International Federation of Inventors Associations (IFIA), World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA) și The Patent Invention Magazine, a organizat cea de-a VIII-a ediție a salonului International Invention Innovation Competition – iCAN, care s-a desfășurat la Toronto, Canada.

Peste două sute de adolescenți legitimați de polițiști în cadrul acțiunilor de prevenire a absenteismului școlar în primele două săptămâni de școală

În perioada 11-22 Septembrie 2023, în contextul debutului anului școlar 2023/2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava împreună polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiști din cadrul subunităților de poliție IPJ Suceava dar și lucrători de jandarmi au desfășurat o ample acțiuni în vederea responsabilizării tinerilor cu privire la consecințele în plan juridic și personal generate de implicarea în acte antisociale și ilicite, fiind totodată vizat și segmentul prevenirii abandonului și absenteismului școlar.

Peste 50 de acțiuni punctuale Blitz și Blocada desfășurate de polițiști în ultimele trei zile pentru creșterea gradului de siguranță publică

Doar în perioada 21-23 Septembrie 2023, peste două sutede polițiști au acționat zilnic în cadrul organizând 56 de acțiuni punctuale de tip Blitz și Blocada, activitățile vizând în special prevenirea și combatere faptelor cu violență și prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunile au atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare.

Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

În data de 22 Septembrie 2023, ora 23:22, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe strada Mănăstirea Humorului, din orașul Gura Humorului, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 27 de ani, din orașul Gura Humorului.

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În data de 22 Septembrie 2023, ora 12:40, un bărbat de 36 ani, din oraș Dolhasca în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208 S în localitatea Dolhasca, din direcția Gulia către Dolhasca, a pierdut controlul asupra direțíei de mers intrând în coliziune cu două podețe din beton.

Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

În data de 22 Septembrie 2023, ora 21:10, la sediul Poliției Municipiului Rădăuţi, s-a prezentat o tânără de 20 ani, din municipiul Rădăuți, care a sesizat faptul că, la 22.09.2023, ora 20.45, a fost lovită și amenințată cu acte de violență de către mama sa, de 54 ani, din municipiul Rădăuți.

Atenție la înșelăciunile prin metoda Accidentul!

Deși mulți am fi crezut că acest mod de operare în săvărșirea unor înșelăciuni nu mai poate crea victime după mediatizarea intensă și activitățile de informare desfășurate, după o perioadă de acalmie, se constată o intensificare a activităţii infracţionale pe acest segment.

Scroll to Top