Strategie pentru desfășurarea campaniei de imunizare împotriva rujeolei în județul Suceava

În contextul campaniei naționale de imunizare împotriva rujeolei, luni, 24 Iulie 2017, la Instituția Prefectului – Județul Suceava, s-a desfășurat prima întâlnire a grupului de lucru mixt care are rolul de a evalua principalele nevoi ale comunităților de romi și de a aplica programe de sprijinire.

Grupul mixt a fost reorganizat prin ordin al Prefectului de Suceava, la solicitarea Asociației Partida Romilor Pro Europa.

Întrucât între baza de date prezentată de Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Suceava și situația copiilor înscriși la medici de familie, există o diferență de 8.380 de copii de vârsta vaccinării (nouă luni – nouă ani), Instituția Prefectului – Județul Suceava a solicitat să se stabilească repartizarea acestor copii pe unități administrativ teritoriale.

Noi vom solicita primăriilor să verifice, împreună cu medicii de familie, care este situația acelor copii, iar în condițiile în care nu sunt vaccinați să organizăm o campanie de informare cu privire la importanța vaccinării împotriva rujeolei, campanie pe care o vom derula implicând instituții, ONG-uri. Nu există o astfel de statistică nici la nivel județean, nici național, până acum nu s-a solicitat evidențe, nu s-au făcut suprapuneri de baze de date pentru a vedea situația exactă a copiilor nevaccinați. Dorim să cunoaștem dimensiunea problemei, iar în funcție de numărul copiilor neimunizați rezultat și cauzele care au determinat nevaccinarea să ne stabilim strategia, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Din grupul de lucru mixt menționat fac parte prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanți ai Biroului Județean pentru Romi, Biroul Regional al Agenției Naționale pentru Romi și reprezentanți ai serviciilor deconcentrate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top