În contexul în care Centrul Județean de Transfuzie Sanguină are nevoie de donatori, studenții specializării Media Digitală din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava s-au mobilizat și s-au implicat concret, donând sânge.

Studenții suceveni au inițiat campania "Donează sânge constant. Fii erou!"

În paralel, ei și-au propus să desfășoare campania Donează sânge constant. Fii erou! și în mediul online, prin distribuirea unor machete informative despre donare.

Acum, mai mult ca oricând, ne dorim să fim aproape unii de ceilalți. Echipa noastră a donat deja la Centrul Județean de Transfuzii Suceava. Este ceva ce studenții au oferit „din inimă”, este un act responsabil, cu o importantă încărcătură civică. Studenții au donat sânge benevol. Scopul campaniei este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. Statisticile arată că, în ţara noastră, unul din zece pacienţi spitalizați are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Din păcate, în România nu este acoperită nici măcar jumătate din această nevoie, a menționat coordonatoarea campaniei, Iulia Sîrghi Covalciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *