Sub Apă

Marți, 12 Iunie 2018, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava te invită la spectacolul intitulat Sub apă de Ella Carmen Greenhill.

Sub Apă

Regie: Sebastian Marina. Scenografie: Raluca Alexandrescu. Coregrafie: Andreea Belu. Concept video: Andrei Cozlac. Regie tehnică: Sebastian Rațiu.

În distribuție: Delu Lucaci, Răzvan Bănuț, Diana Lazăr, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc, Horia Andrei Butnaru, Bogdan Amurăriței, Sergiu Moraru și Teona Stavarachi.

Sub Apă de Ella Carmen Greenhill este o premieră absolută. Despre text, regizorul Sebastian Marina spune că e un text bun, greu, trist, dur, tandru, deștept. Acțiunea se petrece în viitor, în anul 2051. Piesa are trei personaje principale și două secundare. Ella Greenhill recomandă o distribuție de patru actori, dar Sebastian Marina alege să lucreze cu nouă.

Sebastian Marina, regizorul spectacolului Sub Apă, este și actor, absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cu mare experiență pe scena teatrului, Sebastian Marina a creat cu succces și roluri în filme. La Suceava, nu e prima sa experiență regizorală, dar se poate vorbi de un debut, câtă vreme Sebastian Marina montează pentru prima dată un spectacol într-un al teatru decât cel în care este angajat ca actor, Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe.

Ella Carmen Greenhill este un dramaturg britanic contemporan. A studiat actoria la Universitatea John Moores din Liverpool dar s-a remarcat scriind piese de teatru și scenarii de televiziune.
Îmi plac proiectele care provoacă scriitorul din mine. Mă sperie puțin, dar ele sunt exact acel ceva care mă încarcă, spune despre sine Ella Carmen Greenhill. A colaborat cu numeroase teatre de stat și companii independente, cu televiziuni, inclusiv BBC. Spectacole produse pe baza textelor sale au depășit granițele Marii Britanii, ajungând în Mexic, Statele Unite, Spania și România. Acum, se întâmplă din nou, cu o producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec din Suceava.

Acces: 20 lei. Studenții și pensionarii beneficiază de reducere, respectiv zece lei biletul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top