Luni, 25 Septembrie 2017, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava va avea loc spectacolul de dans contemporan intitulat Tabularasa.

Tabularasa

Evenimentul este este rezultatul unui proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (90%) și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV) (10%), desfășurat în colaborare cu Centrul Național al Dansului din București. În totalitatea sa, proiectul explorează întrepătrunderea dintre viața socială, arta dansului și spiritualitate în dansurile contemporane, prin cercetare academică care a dus la dezvoltarea conceptului de spectacol propus.

Spectacolul evidentiaza în interpretare rolul dansului în vindecarea traumelor personale și sociale și include elemente africane și sudamericane, fiind interpretat de zece dansatori (trei din Columbia, unul din România, doi din Egipt, unul din Finlanda, doi din SUA și unul din Canada). Coregrafia este rezultatul colaborării dintre Natalie Cohen (SUA), Momo Sanno (România) și Emma Damarise Ste. Marie (Canada), care vor fi prezenți pe scenă și ca dansatori.

Prin caracterul său multi-cultural, proiectul promovează diversitatea și toleranța.

Project concept & coordination: Tudor Bălinișteanu. Choreographers & dancers: Natalie Cohen, Momo Sanno, Emma Ste. Marie, Nelson Torres, Diego Sarmiento, Falciony Cruz, Elina Valtonen, Hend Elbalouty, Samar Abdellatif și Russell Ramirez.

Acces: gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *