Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava anunță începerea producției unui nou spectacol: Kebab

Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava anunță intrarea în producție a unui spectacol dedicat luptei împotriva traficului de persoane. Este vorba despre Kebab de Gianina Cărbunariu a cărui premieră va avea loc în data de 20 Octombrie 2017.

Kebab este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc țara din dorința de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în același timp, este plin de speranță. Caruselul în care sunt prinși, ambiția dusă la extrem fac din ei victime și călăi. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în țara noastră.

Regizor: Daniel Iordan. Director imagine și foto: Augustin Bucur.

În distribuție: Ioana Nichita, Bogdan Amurăriței și Răzvan Bănuț.

Mesajul spectacolului este acela că avem destule resurse materiale și spirituale care ne pot face să ne dezvoltăm. Sigur, lucrând la acest proiect teatral cu acești tineri actori minunați – Ioana Nichita, Bogdan Amurăriței și nu în ultimul rând Răzvan Bănuț – am descoperit că atunci când provoci, în sensul bun, prin exerciții specifice artei actorului, se descoperă lucruri care pot da o tușă personală fiecărui caracter din piesă. Explorând mai mult, având curajul să meargă și mai departe, s-a descoperit că fiecare dintre cele trei personaje are o anumită biografie, fapt care duce inclusiv la faptul că, de cele mai multe ori, ajungi să nu mai judeci un caracter anume ba chiar sa-l aperi. Personajele acționează conform conceptului fiecăruia și de aici rezultă și drama. (Daniel Iordan)

Prin prezența aproape permanentă a sentimentului de frică în acest spectacol, sper să se nască în fiecare spectator curajul. Curajul de a lupta pentru fericirea sa, curajul de a cere ajutor, de a iubi și de a se lăsa iubit. (Ioana Nichita)

Pentru mine acest spectacol vorbește despre dragoste și frică în același timp… despre oameni, despre bucuria de a găsi lumina și în cele mai întunecate colțuri…. despre dor, despre casă, despre goana după speranță. (Bogdan Amurăriței)

Pentru mine, proiectul Kebab nu este un simplu spectacol de teatru. Noi nu inventăm personaje, noi descoperim niște oameni. Din punctul meu de vedere, tema generală a acestui proiect este singurătatea. (Răzvan Bănuț)

Cei trei actori joacă pentru prima dată împreună. Bogdan Amurăriței este cunoscut publucului sucevean, fiind actor al Teatrului Municipal Matei Vișniec de la înființare. Răzvan Bănuț s-a alăturat de curând trupei de actori, iar aceasta este prima producție a TMMVS care îl include. Cât despre Ioana Nichita, ea este masterand la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) I. L. Caragiale din București, actor colaborator în acest spectacol.

Daniel Iordan, regizorul spectacolului Kebab, este și actor, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) I. L. Caragiale din București, clasa profesorului universitar doctor Ion Cojar. Cu mare experiență în teatru, dar și în film, Daniel Iordan activează de asemenea în zona workshop-urilor de actorie și alte tehnici de dezvoltare personală. Gianina Cărbunariu este una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia română contemporană. Textele ei au fost montate nu doar în Romania, ci și în importante teatre din Europa. Kebab, montat acum la Suceava, reprezintă a doua sa colaborare cu Teatrul Matei Vișniec din Suceava, după spectacolul inaugural Tigrul din orașul nostru în regia lui Bobi Pricop.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top