Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului intitulat Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia Ancăi Bradu, a cărui premieră va avea loc în luna mai.

Unul dintre cei mai spirituali dramaturgi români ai secolului trecut, asemănat adesea cu I. L. Caragiale, Teodor Mazilu s-a remarcat prin puterea sa de a câștiga publicul, în ciuda cenzurii severe din perioada regimului comunist. Savuros de subtilă, piesa Proștii sub clar de lună, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963, la Teatrul Bulandra, a fost chiar interzisă pentru o vreme de autorități. După 1989, Teodor Mazilu devine unul dintre cei mai jucați și îndrăgiți dramaturgi români.

Anca Bradu, regizorul spectacolului Proștii sub clar de lună este o reputată regizoare de teatru din România. Este conferențiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică I. L. Caragiale din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de teatru. A montat spectacole la cele mai importante teatre din țară, dar și pe scene europene din Finlanda, Serbia și Ungaria. Sucevenii au văzut în anii trecuți spectacole semnate de Anca Bradu: De ce Hecuba?, producție a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și Cabaretul Dada, producție a Teatrului Regina Maria din Oradea, ambele jucate la Suceava în cadrul Zilelor Teatrului Matei Vișniec.

Regie: Anca Bradu. Scenografie: Maria Miu. Asistent de scenografie: Diana Mihaela Sav. Coregrafie: Mălina Andrei. Compoziție muzicală: Ovidiu Iloc. Light design: Lucian Moga. Regie tehnică: Vili Duțu

În distribuție: Clara Popadiuc, Delu Lucaci, Răzvan Bănuț, Cătălin Ștefan Mîndru, Diana Lazăr, Bogdan Amurăriței și Tache Florescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *