Luni, 22 Aprilie 2019, începând cu ora 12:00, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava va avea loc evenimentul intitulat Tehnica de încondeiere a ouălor la atelierul de creație – USV între artă, tradiție și cultură.

Evenimentul va include prezentarea meşteşugurilor ce ţin de specificul perioadei pascale, prin încondeiatul ouălor de Paşte şi priceasnă, cu participarea a două tinere talente – Ionela și Marinela Pentelescu, cea de a doua invitată fiind studentă a USV-FDSA). Cu acest prilej, se va organiza și o expoziție de ouă încondeiate, iar după prezentarea tehnicii de încondeiere a ouălor, la atelierul de creație va fi organizată şi o competiție de încondeiat ouă.

Evenimentul este organizat în contextul implementării proiectului cu titlul Dezvoltăm idei noi pentru voi și pentru noi – DIVON, în valoare de 20.000 lei, finanțat de către Casa de Cultură a Studenților din Suceava și cofinanțat de către un colectiv de cadre didactice ale Facultății de Drept și Științe Administrative, precum și de către Asociația LUMEN. În implementarea proiectului, pentru care studenții au obținut finanțare în cadrul Competiției de proiecte studențești – Ediția 2019, aceștia sunt consiliați de către echipa de cadre didactice și cercetători a Centrului de Formare și Cercetare în Administrația Publică – CEFCAP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *