The Gift

În perioada 4-30 Iulie 2017, Muzeul de Istorie (Suceava) te invită să vizitezi expoziția de pictură intitulată The Gift a artistului plastic Ilie Mitrea.

Deținător al premiului Lorenzo il Magnifico la Bienala de Artă Contemporană din Florența (2015), Ilie Mitrea vine la Suceava, cu proiectul intitulat sugestiv The Gift. 

Cadoul artistului pentru Baronul Samuel von Brukenthal sunt șapte picturi în tehnica ulei pe pânză şi o instalaţie, un proiect inedit, un update istoric și o invitație la imaginație. 

Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat Samuel von Brukenthal în portrete realizate de Francisc Bacon, Salvador Dali, Andy Warhol, Alfons Mucha sau Vincent Van Gogh, vă invităm să participați la exercițiul de reinterpretare propus de Ilie Mitrea după modelul oferit de cinci portrete ale Baronului, din secolul al XVIII-lea. Expoziția prezintă și o instalație care ilustrează un traseu al operei de artă atelier-muzeu. 

Ilie Mitrea este restaurator pictură în cadrul laboratoarelor Muzeului Național Brukenthal și membru al grupului Brukenthal von Studio și constituie, în arta contemporană, o prezență sugestivă pentru generația sa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top