Toamnă la Voroneț (2021)

În perioada 6-10 Octombrie 2021, la Gura Humorului va avea loc festivalului internațional de film, diaporamă și fotografie intitulat Toamnă la Voroneț, ediția a XLI-a.

Toamnă la Voroneț (2021)

Regizorul Radu Mihăileanu vine la Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie Toamnă la Voroneț.

Radu Mihăileanu, regizorul francez de origine română al capodoperelor Train de vie / Trenul vieții, Va, vis et deviens/Trăiește sau Concertul, este invitatul principal al ediției din 2021 a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”.

Radu Mihăileanu este și președintele juriului care va analiza cele 50 de filme ce au intrat în competiția finală, din cele peste 2.500 care s-au înscris în concurs, cele mai multe din istoria de 40 de ani a festivalului de la Gura Humorului.

Creatorii care au înscris cele 2.562 de filme provin din 107 țări, printre care SUA, Polonia, Franța, Spania, Italia, Canada, Egipt, Iran, China, Germania. India, Portugalia, Marea Britanie, ROMÂNIA, Rusia, Turcia și Cambodgia.

Invitații speciali ai ediției 41 sunt regizorul Nae Caranfil, actorul Claudiu Bleonț și directorul de imagine Florin Mihăilescu. Alături de ei, vin la Gura Humorului și alte personalități marcante ale cinematografiei românești.

Ediția cu numărul 41 a festivalului se desfășoară cu un program bogat: proiecții ale filmelor din competiție, vernisaj de pictură, expoziție de fotografie, prezentare de carte, dezbatere, proiecții în aer liber, proiecții speciale a unor filme consacrate în prezența regizorilor și actorilor din rolurile principale, sesiune Q&A cu participanții la festival.

Programul Festivalului cuprinde patru secţiuni în competiţia oficială: film documentar, film studenţesc, film turistic, digiporamă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top