În perioada 7-9 Iunie 2019, la Fundu Moldovei va avea loc ultra-maratonul intitulat Ultrabug.

Ultrabug

7 Iunie 2019

Castelul Vrăjitoarelor (42 kilometri) – startul se va da de la baza Ultrabug (langă școală). După o urcare rapidă pe dealul din față, traseul face o buclă în jurul carierei de piatră, urmată de o altă urcare pe același deal, dar pe versantul opus, spre piatra Măgurele (Castelul Vrăjitoarelor). De acolo se coboară spre Sadova și urmează o bucată lungă pe drum forestier. La întoarcerea spre Fundu Moldovei, trasel trece prin valea Timanului, de unde se poate admira masivul Rarău – Pietrele Doamnei.

8 Iunie 2019

Drumul Tătarilor (50 kilometri) – dupa opt kilometri pe asfalt, traseul intră pe drumul forestier spre Deluț și trece pe lânga Mănăstirea Orata. Apoi se urcă pe pârtia de schi spre Delnița, după care urmează un urcuș mai susținut spre Vârful Colacu (1.200 metri). De acolo se coboară din nou la 800 de metri, urmează urcarea prin pârâul vertical spre Drumul Tătarilor și se contiuă pe creastă, cu o mică deviere pe Arșineasa. Coborârea de la stâna lui Marcel Vancea spre finish este foarte abruptă.

9 Iunie 2019

Vaca Buti (opt kilometri) – Butzi este vaca noastră. Traseul etapei a treia trece pe lângă pajiștea ei și urca pe dealul din spatele casei. După o coborâre rapidă spre Arșineasa, traseul face o buclă prin sat și se termină la pensiunea Casa Ileana, la baza Ultrabug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *