Astăzi, 19 Octombrie 2020, Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Un nou set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava

În cadrul ședinței s-au reanalizat scenariilor de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din județul Suceava, începând cu data de 19 Octombrie 2020, ca urmare a contextului epidemiologic actual de la nivelul județului și stabilirea unui set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de COVID-19 și ca urmare a creșterii incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori, în județul Suceava, respectiv municipiul Câmpulung Moldovenesc, orașul Solca, comuna Adâncata și Sadova.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au prezentat contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, cu precădere incidența cazurilor pozitive COVID-19 la mia de locuitori din municipiul Câmpulung Moldovenesc (3,21), orașul Solca (1,50), comuna Adâncata (1,82) și comuna Sadova (3,07).

Totodată a fost supusă analizei membrilor CJSU evoluția epidemiologică înregistrată în rândul colectivelor de elevi ai Liceului Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, a Școlii Gimnaziale Sadova, a unităților de învățământ din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, precum și propunerile consiliilor de administrație ale unităților anterior menționate, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția de Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 4, alin. (3) și art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31 august 2020.

Luând în considerare situația prezentată de către D.S.P. Suceava, propunerile fundamentate ale specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 46 din data de 19.10.2020, prin care s-au stabilit următoarele măsuri.

Art. 1. Se modifică Scenariile de funcționare pentru Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă”, respectiv Școala Gimnazială Sadova, respectiv pentru unitățile de învățământ din municipiul Câmpulung Moldovenesc – cu structurile arondate, începând cu data de 19 Octombrie 2020.

 • Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca – scenariu roșu S3 (5 elevi din 4 clase diferite confirmați pozitiv în cadrul unității de învățământ
 • Școala Gimnazială Sadova – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Centrul de Studii „Ștefan Cel Mare și Sfânt – Bucovina” Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Școala Gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli” Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori
 • Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc – scenariu roșu S3 (Incidența cazurilor pozitive la nivelul unității administrativ-teritoriale peste 3/1000 locuitori

Art. 2. În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în următoarele unități administrativ-teritoriale: municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova.

Art. 3. (1) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova.

(2) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Solca și comuna Adâncata.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Solca și comuna Adâncata.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova.
(2) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Solca și comuna Adâncata.

Art. 5. Prevederile prezentei hotărâri vor completa măsurile stabilite în cuprinsul Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, numărul 43 din data de 15.10.2020, privind dispunerea unor măsuri pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Suceava.

Totodată vă informăm că în data de 18.10.2020, ora 14:30, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, împreună cu inspectorul șef al ISU, col. Costică Ghiață și directorul executiv DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, au participat la videoconferința organizată de Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică, ședință condusă de secretarul de stat, domnul Raed ARAFAT.

Problematica discutată a vizat analiza incidenței cumulate pe localități (rata de incidență 1.5% – 3% și rata mai mare de 3%), măsurile adoptate, situația spitalelor COVID și măsurile de perspectivă.

Ca urmare a videoconferinței prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat Spitalului Județean Suceava și Spitalului suport Covid Rădăuți, realizarea stocului strategic de materiale de protecție și stocului de medicamente, solicitare ce va fi adresată tuturor unităților sanitare din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *