Un playboy de peste deal

Duminică, 25 Iunie 2017, și luni, 26 Iunie 2017, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec (Suceava) te invită la spectacolul intitulat Un playboy de peste deal.

În distribuție: Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Ionuț Cornilă, Delu Lucaci, Horia Andrei Butnaru, Cristina Florea, Dumitru Năstrușnicu, Diana Lazăr, Clara Popadiuc și Alexandru Marin.

Regia: Antonella Cornici. Scenografia: Alina Dincă Pușcașu. Compoziție și ilustrație muzicală: Șerban Ursachi. Coregrafie: Victoria Bucun. Video & Light design: Lucian Moga. Regia tehnică: Sebastian Rațiu.

Durata spectacolului: o oră și 20 de minute.

Spectacolul Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici, este o adaptare a regizorului după piesa The Playboy of the Western World de John Millington Synge, unul dintre cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze. Opera lui ilustrează viața rurală grea a începutului de secol XX, iar textul original este considerat o capodoperă a Renașterii literare irlandeze.

Un playboy de peste deal este povestea unui tânăr plecat de-acasă, a cărui ispravă pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford, preferă mai degrabă să se bucure de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou, decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

Cum spune și textul, Ballyliford e un sat mic din Irlanda, așezat între dealuri și văi, cu păduri fantomatice, cu stânci misterioase sculptate de vânturi și ploi, cu case puține, micuțe, viu colorate, un loc pe care nu-l vei găsi niciodată, pentru că aici s-a oprit cerul. Ballyliford e un ținut magic. Nopțile sunt reci și pline de stele. Pădurea se face neagră sau purpurie, șoptește și cântă. Bellyliford e un ținut al elfilor… oamenii de aici sunt veseli, beau multă bere bună, iubesc și râd cu tot sufletul…

Spectacolul are muzică, dans și costume de poveste.

Duminică, 25 Iunie 2017, prețul unui bilet este de 25 lei pentru toate categoriile de spectatori.

Luni, 26 Iunie 2017, prețul unui bilet este de 20 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, respectiv zece lei biletul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top