Urmăriri și blocări în trafic pentru prinderea unor șoferi băuți

În data de 22 Ianuarie 2023, ora 18:50, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce se aflau în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, au depistat în trafic o autoutilitară.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice și luminoase de oprire, moment în care conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul, a deschis portiera din partea dreaptă și a încercat să fugă de la fața locului. Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, l-au ajuns și l-au imobilizat, constatând faptul că acesta este un bărbat de 27 ani, domiciliat în comuna Râșca, satul Slătioara. Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, la ora 19:16 s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea prelevării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, din C.P. și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din C.P., cu aplicarea art. 38 al.1 din C.P., ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul PP Râșca.

În data de 22 Ianuarie 2023, ora 00:55, patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflându-se în cadrul unei acțiuni pe linie de alcool a efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, autoturismului care circula din sens opus pe DC, satul Buda, comuna Râșca. Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție. S-a continuat urmărirea, iar după aproximativ patru kilometri autoturismul a fost blocat, iar din cercetări s-a stabilit că la volan se afla un bărbat din satul Bogdănești. Întrucât acesta emena halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.80 MG/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se preleva mostre biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal ce v-a fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni de către lucrătorii Compartimentului Rutier Fălticeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top