În perioada 18-19 Iunie 2021, în județul Suceava va avea loc competiția intitulată Via Transilvanica Maraton.

Via Transilvanica Maraton

Maraton

Lungime: 42 kilometri. Elevație: 1.300 metri.

Startul maratonului se dă în Campusul Tășuleasa Social, iar cursa pornește spre localitatea vecină, Ciosa pe un drum forestier, continuă pe curba de nivel pe cărări de munte, o parte pe drum forestier, dar și prin poieni luminoase și zone de fânațe spre Poiana Cătunenilor. După câteva coborâri și urcări moderate, se ajunge în Lunca Ilvei după care urmează o urcare prelungită, mai dificilă, până în Poiana lui Gălan.

Ultimii 14 kilometri spre linia de finish parcurg curba de nivel, cu mici urcări și coborâri prin pădure și apoi pe drum forestier, cu dificultate medie. Linia de sosire este tot în Campusul Tășuleasa.

Se aleargă pe traseu de pământ și drum forestier, doar doi kilometri pe asfalt, fără urcări sau coborâri abrupte, fără porțiuni muntoase sau stâncoase, fără zone tehnice. Diferența de nivel este de 1.300 m. Nivelul de dificultate este ușor-mediu.

Proba de maraton va avea cinci puncte de hidratare.

Semimaraton

Lungime: 21,5 kilometri. Elevație: 470 metri.

Startul semimaratonul se dă din Campusul Tășuleasa Social, iar cursa pornește pe traseul Via Transilvanica pe Drumul Romanilor spre Dealul Calului, iar apoi se întoarce spre Ciosa pe un drum forestier, continuă pe curba de nivel pe cărări de munte, o parte pe drum forestier, dar și prin poieni luminoase, fără urcări sau coborâri abrupte, fără porțiuni muntoase sau stâncoase, fără zone tehnice. Linia de sosire este tot în Campusul Tășuleasa. Diferența de nivel este de 470 m. Nivelul de dificultate este ușor-mediu.

Proba de maraton va avea două puncte de hidratare.

Ultramaraton

Lungime: 161 kilometri. Elevație: 6.316 metri.

Concurenții de la ultramaraton sunt rugați să ajungă în Campusul Tășuleasa Social cel târziu în 18 Iunie 2021, ora 10:00, pentru preluarea kit-ului de concurs și ședința tehnică. De aici vor fi preluați de organizatori și transportați la Putna. Startul ultramaratonului se va da la ora 18:00 în dreptul primei borne a traseului Via Transilvanica, în fața Mănăstirii Putna.

Prima porțiune de 24 de km trece prin pădure cu o urcare și o coborâre ușoare până în Sucevița, de dificultate medie. După Sucevița urmează o urcare abruptă din satul Spărturi până în Poiana Coreta, apoi o coborâre spre Fundul Moldovei care este abruptă și necesită atenție sporită. Din Fundul Moldovei dificultatea traseului este medie, cu urcări abrupte, dar scurte, prin pădure, pe drumuri forestiere și prin poieni frumoase, trecând prin Pasul Mestecăniș până în Vatra Dornei. Aici este punctul 100 kilometri al traseului, este și punctul în care concurenții trebuie să ajungă în maximum 18 ore, iar cei care nu se încadrează în timp vor fi descalificați, opriți și transportați în Campusul Tășuleasa Social.

Mountain Bike

Lungime: 42 kilometri. Elevație: 1.300 metri.

Startul probei de mountain-bike se dă în Campusul Tășuleasa Social, iar cursa pornește spre localitatea vecină, Ciosa pe un drum forestier, continuă pe curba de nivel pe cărări de munte, o parte pe drum forestier, dar și prin poieni luminoase și zone de fânațe spre Poiana Cătunenilor. După câteva coborâri și urcări moderate, se ajunge în Lunca Ilvei după care urmează o urcare prelungită, mai dificilă, până în Poiana lui Gălan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *