Diana Ioana Albu, Cătălina Grigoraș, Victor Măcărescu, Roxana Georgiana Muntean, Ramona Moțoc și Oana Vasiliu sunt cei șase voluntari ai Institutului Bucovina, aleși pentru a sprijini campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, în cadrul centrului de vaccinare.

În anul 2020, aceștia și-au derulat activitatea în Secțiile Neurologie, Boli Infecțioase, Medicină Internă Tampon și Pneumologie.

Institutul Bucovina are o experiență de aproape 10 ani în desfășurarea stagiilor de practică în domeniul serviciilor medicale. Pe de o parte, persoanele aflate la început de carieră au oportunitatea de a câștiga experiență în câmpul muncii, punând cunoștințele teoretice în practică, iar pe de altă parte, instituțiile medicale oferă îndrumare și îi pregătesc pe acești voluntari, oferindu-le baza necesară pentru viitorul loc de muncă.

Proiectul VOCSănătate – Voluntari pentru Sănătate Suceava este o inițiativă a Institutului Bucovina, ce se desfășoară în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Anual, prin această colaborare, aproximativ 120 de voluntari trec pragul unității medicale. Doar în toamna anului trecut, 20 dintre aceștia au îndeplinit condițiile necesare pentru a ocupa funcții de asistent medical generalist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *