Inspectoratul de Poliție Județean Suceava – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu Asociația de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate EUROACTIV Suceava, Palatul Copiilor Suceava, împreună cu un grup de elevi coordonați de Sergiu Andrei Asăvoaie, directorul Școlii Gimnaziale Mihai Halunga din Hânțești, au organizat în data de 1 Iunie 2019 acțiunea Zâmbet de Copil pentru marcarea Zilei Internaționale a Copilului.

Acțiunea s-a desfășurat în data de 1 Iunie 2019, la Centrul de Plasament Sfântul Gheorghe din Dolhasca, la Casele de tip familial pentru copiii cu dizabilități intelectuale și handicap grav Lotus, Iris, Iasmina și Orhideea din cadrul Centrului de Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului. Comisarul șef Ionuț Epureanu de la Inspectoratul Județean de Poliție a dezbătut subiecte pe linia prevenirii violenței în mediul școlar, a siguranței pe internet, a consumului de alcool, tutun și droguri, beneficiari fiind copiii din centrele de plasament unde s-au desfășurat activitățile. Ulterior, polițiștii, împreună cu voluntarii EUROACTIV au împărțit daruri tuturor copiilor de la Centrul de Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate de la Gura Humorului.

Acțiunea a fost coordonată de Mihai Greciuc și Ionuț Epureanu, alături de voluntarii ONG-ului EUROACTIV.

Copiii din centre au primit cadouri, dulciuri și materiale de uz sanitar, oferite cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în timp ce Magdalena Drăgoi și Alexandru Gheorghiță i-au încântat pe copiii beneficiari ai celor două centre cu momente artistice de neuitat.

De aceste daruri au beneficiar circa 130 de elevi instituționalizați.

Polițiștii le urează încă o dată La mulți ani! tuturor copiilor și le reamintesc atât lor cât și părinților câteva sfaturi pentru siguranța lor.

Recomandări pentru copii:

  • traversați strada doar pe zebră – în intersecţiile aglomerate, fiţi atenţi la semafor;
  • dacă v-ați pierdut de părinți sau bunici, mergeți la cel mai apropiat polițist sau adult însoțit de un copil;
  • nu vă întâlniți cu persoane pe care le-ați descoperit pe internet și nu le cunoașteți în realitate;
  • nu dați curs solicitărilor venite din lumea virtuală.

Recomandări pentru părinți:

  • oferiţi-i timp copilului dumneavoastră! Internetul sau alte persoane ori lucruri nu pot înlocui afecţiunea, comunicarea şi educaţia pe care doar un părinte le poate oferi;
  • fiţi atenți la schimbările lui de comportament și discutați cu el despre acestea;
  • fiţi primul care îl întreabă ce-l doare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *