Joi, 16 Noiembrie 2017, începând cu ora 11:00, la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava va avea loc evenimentul intitulat Zilele Monica Lovinescu.

Zilele Monica Lovinescu

Program

  • Conferință Angela Furtună. Cazul Monica Lovinescu – raport secret. Despre singurătatea modelului etic în România cucerită de post-istorie și, din nou, de terorismul intelectual.
  • Prezentare enciclopedie europeană. În 2018, la 95 de ani de la nașterea sa și la 10 ani de la plecare, Monica Lovinescu va apărea în Dicționarul enciclopedic al gândurilor din Europa Centrală și de Est, după 1945. Un Proiect al Institut de France, Fondation Simone et Cino Del Duca, l’Académie des Sciences morales et politiques în parteneriat cu l’Institut Hannah Arendt. Autorul articolului: Angela Furtună. Punctele forte ale proiectului academic francez s-au fixat pe teme esențiale ale istoriei noastre recente: Dissidence et pardon politique en Europe (Disidență și iertare politică în Europa) și Descoperind liniile de forță ale gândirii morale și politice în Europa Centrală și de Est, după 1945.
  • Proiecția filmului documentar Monica Lovinescu, din nou acasă. Scenariul și regia: Angela Furtună.
  • Expoziție de carte și lansarea Zonei Libere de Totalitarism Monica Lovinescu – Norman Manea – Angela Furtună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *