Sâmbătă, 15 iunie 2019, la Fălticeni va avea loc Ziua Culturii Fălticenene.

Ziua Culturii Fălticenene

Începând cu ora 13:00, la Catedrala Învierea Domnului, un sobor de preoţi va oficia o slujbă de pomenire a personalităţilor fălticenene, la care este invitat ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, urmată la ora 14:00 de depunerea de coroane de flori la mormintele şi monumentele personalităţilor fălticenene.

Începând cu ora 18:00, va avea loc deschiderea oficială a Sinagogii Mari din Fălticeni pentru evenimente culturale de mare ţinută destinate publicului. Manifestarea, un proiect comun al lui Robert Steinmetz, preşedintele Comunităţii Evreilor din Fălticeni, şi al preotului Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural, are în program un spectacol extraordinar la care vor participa Cvartetul Passione din Bucureşti, Corul Marii Uniri din Iaşi, condus de tenorul Andrei Fermeşanu, şi Grupul Moldava al Clubului Copiilor Fălticeni.

Tot la sinagogă vor fi organizate patru expoziţii: Fălticeniul în viziunea caricaturistului Doru Axinte, Fălticeniul de altădată a colecţionarului de fotografii Manuel Dănilă, expoziţia Radu Bercea şi expoziţia Regina Maria – regina soldat. Nu va lipsi nici momentul dedicat literaturii şi ultimelor apariţii editoriale, printre invitaţi numărându-se Daniel Şandru şi Doru Tompea, momentul istoriei şi culturii locale, invitat Dan Dascălu, sau momentul dedicat teatrului, invitat fiind actorul Vlad Rădescu. De asemenea, se va desfăşura un concurs de recitare din lirica română şi universală, la care nu există limită de vârstă.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Fălticeni Cultural, în parteneriat cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Comunitatea Evreilor Fălticeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *