Marți, 9 Octombrie 2018, începând cu ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc Ziua Holocaustului din România.

Ziua Holocaustului din România

Invitat: Sorin Golda.

Grădina speranței / The Zookeeper’s Wife (SUA, 2017) – proiecție film. Regia: Niki Caro. O poveste neobișnuită despre familia Antoninei și a lui Jan Żabiński – directorul Grădinii Zoologice din Varșovia și soția lui – care, în vila lor aflată pe terenul grădinii zoologice, au salvat peste trei sute de evrei.

Evenimentul este legat și de data de 9 octombrie, Ziua Holocaustului în România, dată la care, în anul 1941, a început deportarea forţată a populaţiei evreieşti din Basarabia şi Bucovina, în Transnistria. Despre evenimentele tragice din acești ani vor vorbi Sorin Golda și Cristina Slavic.

În continuarea activității, participanții la manifestare vor putea viziona și expoziția Samaritenii din Markowa, pregătită în limba română din inițiativa Institutului Polonez din București. Soarta cutremurătoare a familiei poloneze Ulma, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a salvat evrei de la moarte, motiv pentru care împreună cu cei șase copii ai lor au fost împușcați de către ocupanții germani, poate fi cunoscută vizitând această interesantă expoziție, care va fi prezentată la Muzeul de Istorie din Suceava în perioada 9 Octombrie 2018 – 31 Octombrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *